Portofoons, een veel gebruikt communicatiemiddel binnen verschillende functies. Zo worden portofoons vaak gebruikt binnen de communicatie van agenten, maar ook binnen de beveiliging en vormen van hulpverlening. Waarom kiezen sommige van dit soort bedrijven voor portofoons in plaats van telefoons?

Bereik

Er zijn meerdere voordelen als het gaat om portofoons. Het grootste voordeel, is het bereik. Een portofoon heeft áltijd bereik binnen een pand. Mobiele telefoons laten hierop nog weleens steekjes vallen. Dit komt mede, door de dikte van de eventuele betonnen muren binnen bijvoorbeeld het pand. Dit kan ervoor zorgen, dat de mobiele telefoon geen service meer heeft. Een portofoon heeft dit áltijd. Iets wat bijvoorbeeld erg belangrijk is voor een beveiliger, in nood heeft hij zo áltijd bereik en is hij niet afhankelijk van de verbinding van de mobiele telefoon.

Overige voordelen

Het zeer grote bereik van portofoons is niet het enige voordeel. Wat de portofoon mede zo exclusief maakt, is de mogelijkheid om tegelijkertijd met meerdere kanalen in contact te zijn. Je hoeft dus niet eerst de één op te hangen, om met de ander te kunnen praten. Zolang je snel genoeg schakelt via de daarvoor bestemde knop, kun je op een effectieve manier communiceren met meerdere kanalen tegelijk.

Technologische ontwikkelingen

Portofoons ontwikkelen zich steeds verder. Zo zijn er sinds 2016 zelfs portofoons op de markt met een 3G/4G netwerk. Doordat de portofoons steeds digitaler opgebouwd worden, zijn er nu zelfs mogelijkheden om tekstberichten te kunnen sturen. Daarnaast, is het zelfs mogelijk om aan geselecteerde groepen of aan een geselecteerd persoon een (spraak)bericht te sturen.

Portofoons, een goede investering

De portofoon is een communicatiemiddel waar je minstens een jaar mee vooruit kan. De portofoon beschikt over verschillende prijsklassen. Zo heb je bijvoorbeeld goedkope portofoons, deze bedragen een kleine honderd euro. Voor de betere portofoon, moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer een half duizend euro. Een bedrag wat het volgens veel verschillende bedrijven waard is.